[et_pb_search_posttype placeholder=”Waar bent u naar op zoek?” include_posttypes=”on|on|off|on” _builder_version=”4.4.1″ hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/et_pb_search_posttype]
  • Binnen 24 uur een leverdatum
  • Korte communicatie lijnen
  • Bezorging op locatie
  • Zeer scherp geprijsd

Enkelglas gelaagd (veiligheidsglas)

Een veilige omgeving voor uzelf of voor uw omgeving daar wilt u vast aan meewerken! Of u nou een particulier, schilder of aannemer bent, met het toepassen van veiligheidsglas bent u op de juiste op weg!

Gelaagd glas verlaagd de kans op verwondingen omdat er een folie tussen zit, bij een eventuele glasbreuk worden de glasscherven bijeen gehouden;


Richtlijnen voor het toepassen van veiligheidsglas:
– Vaste ruiten waarvan de onderzijde begint binnen de 85 cm vanaf de vloer.
– Bij bewegende delen; al het glas dat begint binnen 140 cm vanaf de vloer.

Bel ons voor advies bij het invoeren van uw bestelling, wij helpen u graag;

Meer informatie? Lees dan verder onder ‘enkel gelaagd glas kopen’.

Levertijd ± 5 – 10 werkdagen

 

Prijs per m2 vanaf:

 35,70  29,50 exclusief BTW

Enkel gelaagd glas:

Wanneer wordt enkel gelaagd glas toegepast? 

Enkel gelaagd glas kenmerkt zich doordat het bij een breuk niet in scherven valt. Het gelaagde glas bevat een folie, hierdoor wordt het glas bij een eventuele breuk bij elkaar gehouden. Daardoor wordt de kans op ernstig letsel aanzienlijk verminderd. Als er de kans bestaat dat u door de ruit valt, dan is veiligheidsglas aan te raden om verwondingen te voorkomen.  Overeenkomend aan de norm 3569 is het in  veel situaties zelfs verplicht veiligheidsglas of gelaagd glas toe te passen.  Gelaagd glas wordt omgeschreven door de dikte van het glas te benoemen en het aantal lagen folie. Neem bijvoorbeeld gelaagd glas 33.1, dit betekent dat het glas 3 mm dik is zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant en dat er 1 laag folie tussen zit.

Wanneer is het verplicht veiligheidsglas toe te passen?

In de volgende situaties is het toepassen van veiligheidsglas verplicht, zoals beschreven in de norm 3569.

  • Vaste ruiten waarvan de onderzijde begint binnen de 85 cm vanaf de vloer. 
  • Bij bewegende delen; al het glas dat begint binnen 140 cm vanaf de vloer. 

Informatieblad met toellichting op de NEN- 3569

Hoe bereken ik de afmetingen van het enkel gelaagd glas? 

Glas heeft ruimte nodig om te kunnen werken, het is daarom belangrijk ruimte over te houden tussen het glas en de sponning. Daarom spreken we over een sponning en een glasmaat. De sponning is de maat van het kozijn of het schilderij waar het glas invalt. Als het glas te strak in de sponning zit heeft u kans op een ruitbreuk. Het glas moet kunnen krimpen en uitzetten. Als u een rooster bestelt hoeft u geen aanpassingen te doen aan de maten van het glas, wij zullen dit voor u berekenen.  Bij het inmeten van uw glas neemt u de volgende stappen:

  1. Meet de sponningsmaat in de breedte – 6 mm = glasmaat breedte (voer de glasmaat bovenstaand in) LET OP: Dit is een richtlijn!
  2. Meet de sponningsmaat in de lengte – 6 mm = glasmaat lengte (voer de glasmaat bovenstaand in)  LET OP: Dit is een richtlijn!

Gaat u het glas zelf plaatsen? 

Bij het plaatsen van het glas is het van belang dat u zich vooraf goed inleest in de normen die gelden voor het veilig plaatsen van glas.

Hoe bestel ik enkel gelaagd glas?

Bovenstaand voert u de breedte en de hoogte in, kies vervolgens de gewenste glasdikte en deponeer uw bestelling in de winkelmand. Meer informatie over bezorgen en afhalen vindt u hier.

Hulp of advies nodig bij het plaatsen van uw bestelling?

Neem dan contact op met onze klantenservice!

Glasband

Glasgereedschap

Stelblokjes

Ventilatieroosters