[et_pb_search_posttype placeholder=”Waar bent u naar op zoek?” include_posttypes=”on|on|off|on” _builder_version=”4.4.1″ hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/et_pb_search_posttype]
  • Binnen 24 uur een leverdatum
  • Korte communicatie lijnen
  • Bezorging op locatie
  • Zeer scherp geprijsd

Enkelglas blank ongeslepen

Enkelglas wordt ook wel float-glas genoemd. Bij Valleiglas is enkelglas in meerdere diktes verkrijgbaar. Enkelglas ongeslepen wordt standaard met onafgewerkte randen geleverd.
Blijven de randen in het zicht? Bestel dan enkel glas geslepen.

Meer informatie over het opmeten van glas? Lees dan de informatie onderenkel glas blank kopen‘.

Levertijd ± 5 – 10 werkdagen

 

Prijs per m2 vanaf:

 22,99  19,00 exclusief BTW

Enkel glas blank kopen:

Wat is enkelglas?

Enkel glas wordt ook wel float glas genoemd, dit type glas is ongehard. Dit betekent dat bij een breuk het glas in scherven valt.

Voor welke toepassingen gebruik ik enkel glas?

Enkel glas kan u toepassen in uw woning voor een schilderij, als bovenlicht bij een binnendeur of andere toepassingen. Als het glas een isolerende werking moet hebben kunt u beter kiezen voor dubbelglas of HR++ glas

Hoe bestel ik Enkel glas?

Bovenstaand voert u de breedte en de hoogte in, kies vervolgens de gewenste glasdikte en deponeer uw bestelling in de winkelmand. Meer informatie over bezorgen en afhalen vindt u hier.

Hoe bereken ik de afmetingen van het glas? 

Glas heeft ruimte nodig om te kunnen werken, het is daarom belangrijk ruimte over te houden tussen het glas en de sponning. Daarom spreken we over een sponning en een glasmaat. De sponning is de maat van het kozijn of het schilderij waar het glas invalt. Als het glas te strak in de sponning zit heeft u kans op een ruitbreuk. Het glas moet kunnen krimpen en uitzetten. Als u een rooster bestelt hoeft u geen aanpassingen te doen aan de maten van het glas, wij zullen dit voor u berekenen.  Bij het inmeten van uw glas neemt u de volgende stappen:

  1. Meet de sponningsmaat in de breedte - 6 mm = glasmaat breedte (voer de glasmaat bovenstaand in) LET OP: Dit is een richtlijn!
  2. Meet de sponningsmaat in de lengte - 6 mm = glasmaat lengte (voer de glasmaat bovenstaand in)  LET OP: Dit is een richtlijn!

Gaat u het glas zelf plaatsen? 

Bij het plaatsen van het glas is het van belang dat u zich vooraf goed inleest in de normen die gelden voor het veilig plaatsen van glas.

Hulp of advies nodig bij het plaatsen van uw bestelling?

Neem dan contact op met onze klantenservice!

Glasband

Glasgereedschap

Stelblokjes

Ventilatieroosters