[et_pb_search_posttype placeholder=”Waar bent u naar op zoek?” include_posttypes=”on|on|off|on” _builder_version=”4.4.1″ hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/et_pb_search_posttype]
 • Binnen 24 uur een leverdatum
 • Korte communicatie lijnen
 • Bezorging op locatie
 • Zeer scherp geprijsd

HR++ U-waarde 1.0

 • Dit type beglazing heeft 10% meer thermische isolatie dan standaard HR++  beglazing, dit komt door een betere coating. Het glas wordt standaard geleverd met een zwart kunststof kader i.p.v. een aluminium kader. Dit zorgt voor minder kou geleiding en geeft eyecatcher een mooie uitstraling.
 • Indien u advies nodig heeft bij uw bestelling, kunt u ons altijd bellen. Wij helpen u graag. 
 • Op zoek naar het de standaard HR ++ beglazing? Ga hiervoor naar HR glas.

Levertijd ± 10 – 15 werkdagen

 

Prijs per m2 vanaf:

 61,01  50,42 exclusief BTW

HR ++ glas U-waarde 1.0 bestellen?

U wilt HR ++ glas U-waarde 1.0 bestellen? In de bovenstaande rekentool kunt u de gewenste afmetingen en de bijkomende opties invullen. Vervolgens verschijnt de prijs die in uw situatie van toepassing is. Bij Valleiglas profiteert u altijd van de laagste prijs omdat het glas direct van de groothandel komt. 

 

Wat is HR ++ glas U-waarde 1.0?

HR ++ glas 1.0 ook wel isolatie glas genoemd heeft een sterke isolerende werking. Dit type glas is uitermate geschikt voor nieuwbouw en renovatie van energie zuinige woningen appartementen. Als u het glas bestelt met een spouw van 15 mm heeft het een U-waarde van 1.0. Dit type glas heeft hiermee een nog sterkere isolerende werking t.o.v. de standaard HR++ beglazing. 

Dit glas heeft het een kunststof kader dit zorgt ervoor dat kou minder snel geleidt t.o.v. de traditionele aluminium kader. Het gebruik van dit type HR++ beglazing, compenseert binnen 3 maanden de energie die voor de productie is gebruikt.

 

Welke types isolatieglas zijn er?

Glas varieert in diktes, hoe groter het oppervlak hoe dikker het glas moet zijn. Onderstaande 2 types als voorbeeld uitgewerkt, zodat u de rekentool begrijpt.

 • 5 – spouw – 4 =  buitenblad 5 mm dik – spouw – binnenblad 4 mm dik
 • 6 – spouw – 6 = buitenblad 6 mm dik – spouw – binnenblad 6 mm dik

 

Welke dikte glas heb ik nodig?

 • Tot 1,5 m2 glasoppervlakte -> opbouw 4 – spouw – 4
 • Tot 2,5 m2 glasoppervlakte -> opbouw 5 – spouw – 4
 • Tot 3,1 m2 glasoppervlakte -> opbouw 6 – spouw – 4
 • Tot 4,2 m2 glasoppervlakte -> opbouw 6 – spouw – 5
 • Tot 5,5 m2 glasoppervlakte -> opbouw 6 – spouw – 6

Let op! Bovenstaande is een advies, hier zijn geen rechten aan voorbehouden.

Gelaagd isolatieglas:

 • 33/1 - spouw - 33/1  tot 4 m2 glasoppervlakte
 • 44/2 - spouw - 44/2 tot 5,5 m2 glasoppervlakte

Uitleg gelaagd glas: 33.1 betekent 2 glasplaten van 3 mm dik met daartussen 1 folie. 
1 folie heeft een dikte van 0,36 mm 

Belangrijk: Bij ruiten die beginnen binnen de 85 cm vanaf de grond is gelaagd glas verplicht. Dit is nodig om letsel te voorkomen bij bijvoorbeeld doorheen vallen. Is de ruit aan 1 kant bereikbaar dan moet de bereikbare kant gelaagd glas zijn. Is de ruit aan twee kanten bereikbaar, dan moet ook aan beide kanten gelaagd glas toegepast worden.

Wanneer u gelaagd isolatieglas toepast, kunt u hier lezen

Let op! Bovenstaande is een advies, hier zijn geen rechten aan te ontlenen. 

De totale glasdikte bestaat uit het buitenblad, de spouw en het binnenblad, dit berekent u als volgt:

4-4 met een spouw van 13mm is 21 mm totale glasdikte.

4-33/1 bestaat uit een buitenblad van 4 mm en een binnenblad 33/1 gelaagd. Een 4-33/1 met een spouw van 7 is 17,3 mm (de folie is 0,3 mm dik) totale glasdikte.

Nog belangrijk: Bij ruiten lager dan 85 cm vanaf de grond is het verplicht gelaagd glas toe te passen in verband met de veiligheid (door heen vallen). Dit gelaagde glas kunt u zowel aan de binnenkant als de buitenkant toepassen. 

 

Hoe bereken ik de afmetingen van het isolatieglas? 

Glas heeft ruimte nodig om te kunnen werken, het is daarom belangrijk ruimte over te houden tussen het glas en de sponning. Daarom spreken we over een sponning en een glasmaat. De sponning is de maat van het kozijn of het schilderij waar het glas invalt. Als het glas te strak in de sponning zit heeft u kans op een ruitbreuk. Het glas moet kunnen krimpen en uitzetten. Bij het inmeten van uw glas neemt u de volgende stappen:

 1. Meet de sponningsmaat in de breedte – 8 mm = glasmaat breedte (voer de glasmaat bovenstaand in) LET OP: Dit is een richtlijn!
 2. Meet de sponningsmaat in de hoogte – 8 mm = glasmaat lengte (voer de glasmaat bovenstaand in)  LET OP: Dit is een richtlijn!

Als u een rooster bestelt moet u het aantal mm wat onder het rooster staat van de hoogte van het glas aftrekken. 

 

Hoe bestel ik HR ++ glas U-waarde 1.0?

Bovenstaand voert u de breedte en de hoogte in, kies vervolgens de gewenste glasdikte en deponeer uw bestelling in de winkelmand. Meer informatie over bezorgen en afhalen vindt u hier.

 

Wilt u een ventilatierooster erbij bestellen?

Vink deze optie aan in de bovenstaande rekentool. Let goed op de opmerkingen bij het keuze menu betreffende het invoeren van de juiste maat van het ventilatierooster. Als hier vragen over heeft mag u ook contact opnemen met onze klantenservice. Ventilatierooster zijn bij het toepassen van isolatie glas absoluut aan te raden, door de isolerende werking ontstaat een toenemende vochtigheidsgraad en minder luchtverversing. Goed ventileren door middel van rooster is dan ook een vereiste.

 

Gaat u het glas zelf plaatsen? 

Bij het plaatsen van het glas is het van belang dat u zich vooraf goed inleest in de normen die gelden voor het veilig plaatsen van glas.

 

Hulp of advies nodig bij het plaatsen van uw bestelling?

Neem dan contact op met onze klantenservice!

 

Glasband

Glasgereedschap

Stelblokjes

Ventilatieroosters